De diëtist is er voor alle voedingsvragen. In een persoonlijk advies help ik cliënten op weg naar de meest geschikte voeding (in verband met een medische reden of als preventie om gezond te blijven) met aandacht voor het eetgedrag, leefstijl en beweegpatroon. Gezond eten is de basis voor een gezond leven. Het speerpunt binnen de praktijk is om samen met de cliënt een behandelplan op maat te maken, in te passen in de leefstijl en hiermee de gezondheid te verbeteren.

Ik werk daarvoor samen met huisartsen, specialisten, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, verloskundigen en apothekers.

Na het afronden van mijn studie in 1985 aan de Hoge School Voeding en Diëtetiek Amsterdam ben ik gestart met een Eerstelijns diëtistenpraktijk, naast mijn (poli)klinische werkzaamheden in het toenmalige Elisabeth Gasthuis in Haarlem.

In de afgelopen jaren heb ik gewerkt als diëtist bij de thuiszorg Gooi en Vechtstreek, bij de Medische Voeding van Nutricia en bij KLM catering services voor maaltijdontwikkeling speciale voeding.

Gedurende de jaren ben ik mijn zelfstandige praktijk uit gaan breiden naar locaties in Muiden, Wijdemeren (Kortenhoef, Nederhorst den Berg) en Vreeland. In de praktijk begeleid ik cliënten met Overgewicht en Obesitas (Volwassenen/kinderen), Bariatrische chirurgie, Diabetes Mellitus , Zwangerschapsdiabetes,  Ondergewicht en Ondervoeding, Maag-, darm- en leverziekten (ziekte van Crohn, Colitis ulcerosa, diverticulitis, Prikkelbaar darm syndroom), Hart- en vaatziekten (hoog cholesterol, hartfalen, hoge bloeddruk), COPD , Voedselovergevoeligheid (allergie/intolerantie) en kwetsbare ouderen.

Dieetadvies in combinatie met een beweegprogramma voor COPD en Diabetes Mellitus is binnen de praktijk mogelijk. Ik werk samen met de fysiotherapiepraktijk van Annemiek van der Horst.

Met mijn enthousiasme voor voeding en leefstijl help ik u graag!

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteits Register Paramedici (nr. 29904085289). Het kwaliteitsniveau van de diëtist wordt gewaarborgd door een aantal verplichte bij- en nascholingen.  Wekelijks houd ik op de woensdagmiddag van 14.00 – 17.30 uur spreekuur in deze fysiotherapie praktijk. Behandeling op afspraak.

 

T: 06 25140031
I: www.dietist-vanerp.nl
E: yvonne@dietist-vanerp.nl

testfoto Yvonne van Erp. PNG